Sayfalar

(Benjamin Button'un tuhaf hikayesi'de diyebiliriz..)

26 Aralık 2011 Pazartesi

Güzelleş be oğlum.. ( Yılın Son Yazısı )

Öyle bir an gelir ki zaman durur sanki, kanın çekilir hani.. Bir an başını kaşır hiç alaka olmayan şeyler gelir aklına sonra biraz daha düşünürsün için içinden çıkamazsın.. "Vay be" dersin kendi kendine.. Ardından kendini tartarsın gönül terazinde.. Takvime bakarsın, sonrada saate.. "sahi o kadar zaman geçmiş mi" dersin kendi kendine.. Alakasız şeyleri düşünür durursun.. Çocukluk yılların gelir aklına.. Orta okulda hani herkesin arkadaş olarak bildiği oysa ondan hoşlanıpta yüzüne söyleyemediğin kız.. Sonra lise çağı gelir.. Zaten yüzüne söyleyemediğin kızla çoktan yollarınız ayrılmıştır.. Ardından çevren gelir aklına , arkadaşların işte.. Binbir türlü arkadaş edinmişsindir.. Neler geçmiştir neler.. Her birinin ayrı bir hikayesi vardır sende..

Kimi ya en güzel gününde yanlız bırakmıştır seni , kimide en kötü gününde ulaşılmaz olmuştur.. Oysa onlar senin can arkadaşlarındı.. Sen onlar için nelerinden vazgeçmiştin hani.. Ortamı bozmayalım diye hatırlamıyon mu okulundan,işinden vazgeçmiştin.. Şimdi bakmışın ki o arkadaş dediklerinden 2 tanesi ya var, ya yok yanında.. Sonra alışırsın hayatın bu kuralına istesende birşey yapamazsın.. Sanki kesin emir vardır her sene birilerinden uzaklaşıcam diye.. Hüzündür mizacın en mutlu anında bile mutlaka eskileri hatırlamak istersin, yada şanssız olduğunu hissedersin.. Oysa ardında bekleyen ne kapılar vardır, biraz kaldırsan başını.. Ama sen alışmışsın bir kere! Yağmurlu havada hep aynı yöne koşmaktan bu tarafa bakamıyorsun bile.. İşte o an yine "vay be" dersin kendi kendine.. "hayat ne garip" diye içten içten söylenirsin.. işte orada doğruyu söylersin! Ne kadar geçsede yıllar, gariptir hayat ister mutlu ol ister sitemkar.. "Paslandım be oğlum" aynaya baksana hele.. Küçükken hep gözdesiydim okulumun,mahlemin şimdi benden başka bakan yok.. Halbuki alakası yoktur! Hala gözdesindir , hala fiyakalı! Ama bir kere beynini kemiren o düşünceleri madde bağımlısı gibi çekmişindir içine.. Geçmişe bakıpta geleceğini sorgulamak sana mı düştü be oğlum ? İstersen şimdi biraz geriye saralım hayatını..

Evet saralım taa orta okullu yıllarına gidelim.. Şimdi sen eksik hissettiğin şeyleri yapıcaksın buna özgürsün!! Yaptığın alışkanlıklardan da vazgeçeceksin!! Önce hoşlandığın kıza "seni seviyorum" diyeceksin.. Sonrada elini tutacaksın, gezeceksin,tozacaksın.. Ardından lise çağın gelecek ve artık sıkılacaksın.. Çocuksun sen daha sonuçta.. O sevdiğin kız sana az gelecek.. 2-3 Sene sonra arkadaşların muhabbet ortamında "hiç birini sevdin mi?" diye sorduklarında ; "çocukken sevmiştim ama onada sevme denmez, orta okul işte çıktığım vardı" diceksin.. Ee hani şimdi yandıklarından biride değilmiydi o kız? Hani içini dökemedin diye, saçında 1 tel beyaz çıkaran kız değilmiydi o?

Neyse devam edelim. Gel lise çağına artık.. 17'ye doğru yol alıyorsun kalabalık dostların var hani, çevren o biçim.! Onlarla neler yaşamadın ki.. Şimdi yaptığın şeyleri yapmıcaksın!! Filmi geri sardık çünkü, nede olsa pişmansın, hani hepsi çekip gitti diye kızgınsın onlara.. Geriye 2-3 dost kaldı diye sitemkar değilmisin ? Evet şimdi hepsinden vazgeç.. İçine kapan, kendine 2 tane arkadaş seç..  Hep onlarla görüş, hep aynı şeyleri yap.. İşte film izle, playstation oyna, arada halı saha.. Sana şuan yamuk yapan yok dimi? herşey yolunda gidiyor ve biraz ileri sar,19 yaşına geldin..! Üniversite hayalleri kuracağın yerde ortam hayallerindesin.. Yeni tipler tanımakla meşgulsün , hepsi seni başka yöne çekiyor.. Aklın allak bullak, hangi renk olduğunu bile bilmiyorsun.. Her gün bir yanlış öğreniyorsun ve yaşın geçiyor.. 20 oldun be oğlum 21,22 bıkmadın mı hala yeni heyecanlar aramaktan ? Şimdi buraya dikkat!!

Şimdiki ruh haline sarallımmı filmi ? Hani dert ettiğin, kalabalık çevremden eser yok dediğin , kendi kendini suçladığın, herkesten uzaklaştım diye kendi kendine dert yandığın.. Yaşın 20 dimi..? Şuan siyahla-beyazı ayırabiliyorsun.. Çünkü geçmişte yaşadığın hayat tecrübe oldu sana..! Hemde bu kadar genç yaşında..Her gülene dost, yada sana bir kalem hediye edene kardeşim demiyorsun dimi ? Çünkü sen aşmıştın onları be oğlum bir kaç yıl önce.. Niye sitem edersin, Bak gördün mü? Eğer onları yaşamasaydın bugün hala siyaha beyaz, beyaza siyah demekle meşgul olacaktın..

Evet böyledir hayat işte garip ama bi o kadarda basit..Hep keşke vardır dilinin ucunda oysa teşekkür etmek varken Allah'a.. Övmek insanoğluna yakışmayan tek şeydir!! Ama gerçeklerde gizlenmez.. Zamanında kişilere haddinden fazla verilen değer beni pişman etmez.. Aksine mutlu eder.. Çünkü zamanında acıyı tatmasaydım mutluluğu yakalayamazdım.. 

Şimdi geçmiş için Allah'a teşekkür et ve tebessümünü yanı başında mutluluğunu paylaşanlara armağan et.. Geç kalma sakın! Çünkü yarına bile ne olacağı belli olmayan hayat için üzülmeye değmez..

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye
Zaman ki sana hasta oldu incelikli haytasın
Raksederken üzerine mahallenin maşallahı eyvallahı
Güzelleş be oğlum şimdilik ölümüne kadar hayattasın...

Cemil Mete



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe